петък, 30 септември 2016 г.

МИКРОДЕРМАБРАЗИО – КАКВО И ЗАЩО?


В света на козметичните терапии и естетичните процедури вече има десетки понятия, бурно навлизат най-модерните технологии, динамично се  появяват  нови и нови. С желанието да сте по-информирани и да се ориентирате по-добре, ви предлагаме нашата регулярна рубрика КАКВО и ЗАЩО?

Какво представлява?

Микродермабразио е бърза неинвазивна процедура, прилагана за освежаване на кожата. Тази сравнително нова техника внимателно отстранява  най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета. Така се излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по-гладка и чиста. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи и на други част на тялото.

Първоначално за процедурата се използват малки кристали алуминиев оксид, които ексфолират кожата. Но се отчита, че прахът от кристалите може да проникне в устата, очите, ушите и носа и да доведе до опасност за здравето. С други думи, трябва да се избягват областите около очите, устата и ушите, а за съжаление това са местата, където първо се появяват фините бръчки. 

Така логично процедурата се усъвършенства и се достига до така нареченото диамантено микродермабразио. Процесът на нежно премахване на мъртвите клетки се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква, за да премахне мъртвите или увредени кожни клетки. Кожата става по-мека, гладка, чиста, свежа и изглежда по-млада.

Защо се използва?

Микродермабразиото представлява бърза, лесна и ефективна форма за ексфолация за всички видове и цветове кожа, без болка и дискомфорт. Чрез него се премахват ненужните мъртви клетки от повърхността на кожата, като се стимулира продукцията на нови здрави клетки. Тази процедура намалява фините бръчки, старческите петна, белезите, стриите и полира кожата. Стимулира се еластичната тъкан под дерматологичната повърхност, като в резултат кожата става по-здрава, жизнена и еластична. 

Микродермабразиото се препоръчва за жени, за мъже, за млади и по-зрели кожни текстури. Процедурата е отлично средство в борбата със старееща, изморена, несъвършена, суха, девитализирана, удебелена, проблемна, повредена от слънцето кожа, когато искаме да я направим отново млада,равна, свежа, сияеща.
Желателно е процедурите да се правят през есенно-зимния период, когато третираните участъци няма да бъдат излагани на вредните ултравиолетови лъчи.



Попитайте специалистите от бюти център SKIN CHOICE за възможностите и предимствата на предлаганата в студиото процедура диамантено микродермабразио. Те с удоволствие ще ви запознаят с всички детайли и на практика ще ви убедят в отличните резултати. 

Очакваме ви и в бюти център SKIN CHOICE, за да ви консултираме и направим най-доброто за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар