понеделник, 19 септември 2016 г.

МЕЗОТЕРАПИЯ – КАКВО И ЗАЩО?



МЕЗОТЕРАПИЯ – КАКВО И ЗАЩО?


В света на козметичните терапии и естетичните процедури вече има десетки понятия, бурно навлизат най-модерните технологии, динамично се появяват  нови и нови. С желанието да сте по-информирани и да се оринтирате по-добре, ви предлагаме нашата регулярна рубрика КАКВО и ЗАЩО?

Какво представлява?


Мезотерапията заслужено е призната за една от най-ефективните процедури за грижа за кожата, тъй като стимулира кръвообращението, активизира и ускорява обмяната на веществата и регенерацията на клетките в нивото на подкожната мастна тъкан. Благодарение на нея кожата видимо се подмладява, обновява и придобива здрав и красив вид, а резултатите остават за дълъг период от време.

Мезотерапията представлява инжектиране на различни активни вещества в дермата. Ключът зад успеха, обаче, е в индивидуалният подход и подбор на комбинация от съставки, която е съобразена с особеностите на кожата, конкретния проблем, за който се търси решение и зоната, която трябва да се третира -  лице, тяло или дори коса.
Какво се инжектира при мезотерапията?

Всички съставки в мезотерапия са налични в ампули, съдържащи активните вещества или техни комбинации (коктейли). Най-често това са фармацевтични или хомеопатични лекарства, растителни екстракти, витамини, микроелементи, минерали, хиалуронова киселина, колаген и други. 

Защо се използва?


Повечето съставки, от които се очаква забележим и значителен ефект при прилагане върху кожата, като кремове и маски, не проникват там, където е необходим техният ефект. Решението е мезотерапия – метод, основан на прилагането на различни биологично активни вещества чрез инжектиране.

Ефекти от мезотерапия

Ефектите са видими още от първата процедура, а за траен резултат са необходими 4 процедури през една седмица. Това време е достатъчно, за да се подобри  кръвоснабдяването в третираната зона, да се  стимулира обновяването на клетките и да се подмлади кожата.

Още за процедурата


Всяка инжекция ли е мезотерапия?

Разбира се, че не. Мезотерапия не е синоним за инжектиране, тя въздейства едновременно на съединителната тъкан, нервната, хормоналната и имунната система,  което се осъществява както чрез механичното действие на иглата върху нервните рецептори, така и чрез фармакологичното действие на използваните активни съставки.

Мезотерапия в козметологията

  • Мезотерапията може ефективно да се справи с редица козметични проблеми, като целулит, белези и стрии, бръчки, акне и дори косопад.
  • Намаляване на хиперпигментацията (лунички или зачервявания)
  • Изравняване на тена на кожата
  • Възстановяване разстежа на косата и справяне с косопада
  • Заличаване на белези от акне
  • Премахване на целулит – подобряване на микроциркулацията и редуциране на отока
     Очакваме ви и в бюти център SKIN CHOICE, за да ви консултираме и направим най-доброто за вас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар