сряда, 28 септември 2016 г.

Магията на термалната вода

Магията на термалната вода



В миналото термалната вода е била основният продукт, използван от лекарите във Франция за лечение на екзема, изгаряния или дори псориазис, тъй като те открили, че тя успокоява раздразнената кожа и облекчава болката.

Днес, за магичният ефект на термалната вода се знае много повече. Благодарение на уникалния ѝ химичен състав, наситен с полезни микроелементи и минерали, тя върши истински чудеса с кожата и се е превърнала в незаменим помощник в грижите за нейното благоденствие.

Хидратация за всеки тип кожа


Едва ли има друг продукт, който да е универсален и подходящ за всяка кожа, без значение от индивидуалните ѝ особености. Термалната вода е подходяща дори за свръхчувствителна, атопична или склонна към алергия кожа. Тя е отлично средство за профилактика на нежелани обриви и редица кожни заболявания.

Успокоява раздразнената кожа


Тук именно се крие и истинската магия на термалната вода. Изключително богата е на редки минерали, а в допълнение има и антисептични, антиоксидантни и лечебни свойства. По-точно, тя съдържа калий, мед, цинк, флуор, сребро, селен, манган и силициев диоксид, като всички тези важни минерали оставят лек омекотяващ слой, който спомага да се успокои, омекоти и да се възстанови комфортът на раздразнената или увредена кожа.

Успокоява слънчеви изгаряния


Този продукт е незаменим, особено през лятото, когато кожата е изложена на агресията на слънчевите лъчи. Дори само с няколко леки напръсквания с термална вода, кожата ще се  регенерира и видимо ще се успокои.

Грим, който издържа по-дълго


Сияйният вид на лицето, след нанасянето на грима, ще се запази през целия ден, ако след това лицето се напръска с термална вода. Важно условие, обаче, е излишъкът да се попие с памучен тампон, за да не останат петна.


Всичко споменато, дава основание да се каже, че без съмнение термалната вода е истински дар от природата, който помага не само да се подобри състоянието на кожата, но и защитава и предпазва естествената ѝ свежест, тонус и красота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар