сряда, 5 октомври 2016 г.

Да не забравя през октомври...

Да не забравя през октомври...

Октомври едва ли се нарежда в челните класации на любимите месеци. Няма страстни горещи нощи, нито ваканции, няма сняг и дори коледните празници ни се виждат още тооолкова далеч.


Все пак и този месец има своя уникален характер. Кои са онези неща, които е добре да направите, за да усетите прекрасните октомврийски нотки? Вижте няколко предложения!



Грижи за косата и кожата


Есен е! През октомври вече няма дни със силно слънце. Значи е крайно време есенните терапии за коса и кожа  да започнат. Те не само ще осмислят по-дългия ви престой на закрито, но ще ви дадат самочувствие и увереност в красотата ви и през този сезон.

Есенни листа


Онези, които обичат да използват есенни листа за декорация у дома, знаят, че най-доброто време да ги намерят прекрасно обагрени, е средата, дори краят на октомври. Съберете или внимателно откъснете няколко клонки и за седмица – две ги затиснете между тежки предмети. И най-семплата стая, и най-тривиалното бюро ще се преобразят, ако ги накичите с подобна премяна.


Списък за зимния гардероб


Октомврийките температури 100 % са ви накарали да пренаредите гардероба си. Значи със сигурност имате поглед от какво още се нуждаете. Оформете го в списък и постепенно отметнете всичко като изпълнено. Така в началото на ноември вече ще посрещате студовете съвсем готови – както по отношение на деловия дрескод, така и за разходките в свободните дни и часове.



Гроздобер


Грозде отдавна има по пазарите, но гроздоберът е само и единствено през октомври. Ако живеете в динамичен голям град, сигурно вече се питате “И какво от това?”. Ами, независимо къде живеете, потърсете начин да участвате в истински гроздобер. Ако поразпитате ваши приятели и познати, ще видите че не е толкова трудно. Ако пък това ви се види невъзможно, отидете до пазара. Точно през октомври той прелива от грозде с различни сортове, вкусове и аромати. Опитайте точно от свежото октомврийско грозде и ще усетите, че вкусът му е най-истински. Можете да попитате и за грозде на свисло (лозово клонче с 1 – 2 чепки). Отнесете свислото вкъщи и го изсушете или пък го ползвайте около седмица за неповторим октомврийски интериор у дома.


Тикви


Още едно от богатствата на октомври. Време е за печена тиква. Сладка и изкушаваща, натурална или включена в кулинарни комбинации, тя ще изпълни дома ви с аромат на златна есен.


Празничен календар


Зимните празници са много и започват именно през октомври. На 26-ти е Димитровден, а с него започва цяла върволица от имени дни, професионални тържества и разбира се кулминацията – коледните празници. Мислите, че е рано за подготовка? Това е вярно само донякъде! Можете да си направите празничен календар и да обмислите кой от познатите и приятелите ви какви празници има до края на годината. Включете като специални дни и тези, в които ще подготвяте украса на дома, ще пазарувате, ще приготвяте подаръци. Така ще осмислите своя октомври и ще му предадете страхотно очарование.


Филмов уикенд маратон


Студено ви е, не ви се мръзне по улиците, заведенията са ви омръзнали? Защо да не си организирате едноневен (или дори двудневен) филмов маратон. Поканете приятели вкъщи, спретнете няколко тави с домашна пица и сядайте пред системата за домашно кино. 4 – 5, а защо не и 10 филма един след друг. Истинска филмова наслада за душата в един октомврийски мрачен уикенд.

Цветя за пролетта


Ако тъгата по топлите сезони все пак не ви напуска, можете да направите нещо, което поне мислено ще ви пренесе във времето. Погрижете се за пролетните цветя, засаждайки на балкона или в градината луковици на кокичета, минзухари, зюмбюли, лалета. В душата ви ще бъде весело и цветно и ще намерите сили да се усмихнете дори на октомври. Тогава той ще ви отвърне със същото!

Няма коментари:

Публикуване на коментар