понеделник, 31 октомври 2016 г.

Да не забравя през ноември…

Вече сме съвсем, съвсем в ноември. Градусът на настроението ни едва ли е много висок. Обяснимо е – есенна тъга, меланхолия от липсата на свежест и смях и далеч от събития, които да желаем и очакваме силно. И все пак! Нека да не пропускаме ноемврийските мигове! Да направим онези неща, за които е време именно сега!

Зимни грижи за кожата

И най-прекрасната кожа страда от студа. Време е да се погрижите за своята есенно-зимна красота съвсем целенасочено. Посетете своя козметик и се посъветвайте с него каква сезонна програма е подходяща за вашата кожа. Не забравяйте и домашната грижа. Осигурете си (може да го приготвите и сами) ексфолиант за ръце, с който да третирате редовно дланите си, за да избегнете постоянно зачервяване, подуване и сбръчкване. Потърсете кои са най-подходящите сезонни маски за вашия тип кожа и не забравяйте да осигурите ефикасна защита на своите устни. Най-мощното женско оръжие се нуждае от специални грижи за да бъде в най-добрата си форма, независимо от студа и вятъра.

Младо вино

Сезонът на червеното вино е открит. А ноември е времето за божоле. Всяка година феновете на божествената напитка от цял свят празнуват третия четвъртък на ноември. Точно в полунощ се отваря младото вино божоле, чиито вкусови качества, различни всяка година, се коментират със страст. Нима това не е повод да си направите един истински ноемврийски празник или поне романтична домашна вечеря. Ароматът и вкусът на младото вино със сигурност ще ви омаят – отдайте им се с пълна сила.

Домашни сладки

Колкото мрачно и сиво да е навън, колкото и да не сте почитател на престоя в кухнята, спретнете си домашни сладки през ноември. Целият ви дом ще ухае прекрасно, а дори да не сте кулинарен виртуоз вкусът на домашно приготвения сладкиш ще бъде несравним дори с най-луксозните продукти, взети от някой щанд. Не се притеснявайте, че всички удоволствия сякаш се въртят около храната. Точно в месеците на сивота и безразличие сладкото ще ви помогне да постигнете емоционален баланс.

Шапка, шал и ръкавици

Най-вероятно още през октомври сте актуализирали и превели в пълна готовност зимния си гардероб. Ама сега? Нима трябва да се лишите от шопинг удоволствията? Не, не и не! Ноемврийските дни са идеалното време да си купите поне още една серия зимни аксесоари. Ансамбъл шапка, шал и ръкавици е идеалният вариант – никога няма да ви е излишен, ще разнообразите гардероба си и няма да натоварите особено бюджета си. Подобна стъпка със сигурност ще ви донесе няколко усмихнати мига. 


Цитруси

Ако през лятото и първите есенни месеци сте залагали (съвсем правилно) на нашенските плодове и зеленчуци, сега настъпва времето на цитрусите. Ноември е идеален, за да започнете свежа цитрусова програма или пък просто да установите традицията да изяждате поне по един цитрус на ден. Можете да си направите плодово кътче както вкъщи, така и на работа. То ще ви примамва и ще радва всичките ви сетива. Полезно, вкусно, красиво – при това през ноември!

Празнични списъци


Признайте си, че вече мислите за коледната еуфория. Казвате си, че е рано, разбира се, но нещо ви човърка отвътре и се изкушавате да мечтаете за едни от най-хубавите дни в годината. Не се затормозявайте, отдайте се на изкушението, поставяйки началото на своите празнични списъци. Подаръци, празнични ястия, възможности за пътуване, коледни картички – всяко от тези неща заслужава да му посветите време, внимание и...списък. През декември суматохата започва и в нейния вихър е съвсем нормално да пропуснете нещо. Започвайки рано ще уцелите с един куршум няколко зайчета, но най-важното - ще превърнете декемврийските грижи в ноемврийско забавление. Опитът си струва! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар