сряда, 12 октомври 2016 г.

КАК СЕ ПРОМЕНЯ КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА?


КАК СЕ ПРОМЕНЯ КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА?

Есен е. Слънцето вече не грее толкова силно, но е оставило яркия си отпечатък върху кожата. А в комбинация с морската вода и вятъра, на който е била изложена през летните месеци, сега тя се нуждае от специално внимание, за да върне отново свежестта и блясъка си.




В бюти център SKIN CHOICE сме готови да се погрижим за вас, за да превърнем дехидратираната кожа в свежа и сияйна, загрубялата повърхност - в кадифе, пигментните петна – в равен и нежен тен!

Ако имате нужда от подобна промяна, обадете ни се без колебание. А ето как още можете да си помогнете с домашна грижа.

Загрубяла кожа

Първият и задължителен етап в грижата за кожата след жаркото лято е нейното почистване – най-вече от роговите мъртви клетки, заради които тя изглежда загрубяла и лющеща се.
В никаъв случай то не трябва да бъде агресивно или да се използват твърди ексфолианти, които да наранят и раздразнят допълнително кожата. Като скраб могат да се използват специални козметични средства, съдържащи алфа-хидрокси киселина. За лицето, където кожата е по-деликатна и чувствителна, почистването е добре да се извърши с помощта на парна баня.

Дехидратирана кожа

Горещите летни дни намаляват значително влагата в кожата, а това неминуемо намалява и нейната еластичност.
Резултатът е дехидратирана, суха и груба кожа, която може дори да започне да сърби и да се появи усещане за стягане и опъване. Недостигът на влага в кожата води до намаляване на колагена и еластина.
След като вече успешно сме почистили кожата, можем да пристъпим и към нейното овлажняване, използвайки богат крем, който предотвратява загубата на влага. Има и различни хидратиращи маски с овлажняващи съставки, които е достатъчно да прилагате веднъж седмично, за да се подобри постепенно състоянието на кожата.

Пигментация на кожата

Често недостатъчната или неправилна защита от ултравиолетовите лъчи се проявява в неприятни пигментни петна по кожата. Премахването в домашни условия е почти невъзможно, но за щастие това е по силите на модерната козметология.

Най-добре ще е да заложите на професионална терапия, при която се използват специално подбрани вещества и серуми, които активират всички процеси, ефективно ексфолират най-горният слой на кожата, а накрая се прилагат и специални антипигментни серуми, които ефективно избелват петната и изравняват тена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар