петък, 29 юли 2016 г.

ТОП СЪВЕТИ ЗА НОКТИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Лятото е времето, в което трябва да изглеждаме в най-добрата си форма, а това в пълна сила важи и за визията на ноктите ни.  

Преди да решите, обаче, да разкрасите ноктите си с модерен маникюр, първо трябва да обърнете внимание на състоянието им и да разберете какво точно им липсва.

Белите ивици и прекомерната чупливост говорят за дефицит на желязо и калций, докато грапавините по ноктите свидетелстват за твърде много соли в организма. Лющенето на ноктите може да се дължи на липсата на витамин „А“.

Първият и основен съвет е да приемате достатъчно течности и най-вече вода, за да хидратирате цялото тяло, а това ще се отрази и на ноктите ви – те ще бъдат не само хидратирани, но и значително по-гладки. Приемът на плодове, зеленчуци, ядки, бобови и пълнозърнести храни ще ви гарантира набавяне на необходимите минерали и витамини, които са така важни за добрият вид на ноктите.

Ако ноктите ви са тънки, чупливи и крехки е добре да ги подхраните с витамини, не само отвътре, но и да ги третирате отвън. Няколко пъти на ден може да ги намажете със смес от витамин А и лимонов сок, като нежно втривате в нокътната плочка, за да може да проникне в епидермиса и под самите нокти.

Ако растежът на ноктите ви е нарушен, това може да се дължи на липсата на витамини и минерали в организма. Тук можете да си помогнете като правите редовно бани с морска сол. За целта е нужно да разтворите лъжица морска сол в топла вода и да потопите ноктите си за около 20 минути, а след това да ги намажете със заздравяващ крем.


Чудеса вършат и зехтинът и кокосовото масло, които предпазват не само ноктите, но и ръцете от агресивното въздействие на слънцето. Нужно е само редовно да правите масаж на ръцете и ноктите си с тези масла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар