петък, 12 август 2016 г.

ТОП 3 козметични процедури за мъже

ТОП 3 НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА МЪЖЕ

Дълго време козметиката и козметичните процедури се считаха за привилегия единствено и само на жените. През последните години тази тенденция се изменя и мъжете, стават все по-чести посетители на центрове за красота, а водещите фирми - производители на козметика за лице и тяло пускат серии с продукти, специално предназначени за мъжката кожа.

И ако доскоро господата се ограничаваха само с редовно подстригване, а козметиката за лице, която ползваха включваше само лосион за след бръснене, то днес желанието им да изглеждат добре надделява над задръжките и предубежденията. Уверете се в това като хвърлите поглед на

Трайно обезкосмяване

Безспорно най-ефективният и дълготраен метод за обезкосмяване на тялото е лазерната епилация. Факт е, че мъжкото тяло е много по-окосмено, а космите са по-дебели, което при другите методи – като кола маска и използване на епилиращи средства, е свързано и с болка. Ако добавим към това и възможните реакции на кожата – зачервяване или неприятните подкожни и врастнали косми, минусите на класическите методи значително се увеличават.

При лазерната епилация всичко това липсва. Ефективността ѝ е свързана с основния принцип на действие, при който висококонцентрирани лъчи проникват във фоликулите на косъма и унищожават косъма. Широкият спектър от зони на приложение – лице, ръце, крака, гръб, рамене, мишници и др., прецизността и скоростта на постигане на желания ефект на обезкосмяване, както и трайните резултати, които могат да бъдат видяни още след третата процедура, правят този метод търсен и популярен сред все повече мъже.

Процедури за лице и тяло

Лицето на мъжа може и да не издава възрастта, на която е, но със сигурност чистата, гладка и добре поддържана кожа дава сериозно предимство и повдига самочувствието.

Мъжката кожа е значително по-различна от женската и изисква специални грижи. При мъжете тя е средно два пъти по-плътна, тъй като задържа влагата по-добре, но често е и по-мазна и чувствителна, а това предразполага към разширени пори и появата на пъпки. Тук на помощ идват процедурите за почистване на лицето – пилинг, дълбоко почистване с ултразвук, кислородна терапия, които не само ще решат проблемите с комедоните и пъпките, но и ще избистрят тена, а кожата ще стане по-стегната, свежа и чиста.

Свързаните с възрастта промени при мъжете се появят по-късно, но и по-рязко, развиват се по-бързо и са по-забележими, отколкото при жените. Зрялата мъжка кожа изисква по-сериозна и персонализирана грижа, за да се определят точните и подходящи терапии и продукти.

Масаж

Съществуват много видове масажи, както такива с лечебна цел - за облекчаване на болки в ставите и мускулите, така и релаксиращи – за отпускане на тялото.

Масажът е универсално средство, което помага в много направления – от една страна подобрява кръвообръщението и засилва метаболизма, но и оказва положително въздействие върху кожата, като я прави по-стегната и еластична. След усилена фитнес тренировка или при активно спортуващи мъже той е задължителен компонент, който спомага за поддържане еластичността на мускулните влакна, ускоряване на лимфния поток и по-бързото възстановяване след тренировка.

За някои посочените козметични процедури, със статут „задължителни“ за мъжете може да са просто модна прищявка. Но истината е, че днес всеки амбициозен мъж знае, че добре поддържаният външен вид е сред ключовите фактори за успех и малка доза суета не би била излишна. И все повече представители на силния пол се доверяват на професионалните грижи на специалистите.


N.B. Уважаеми господа, не забравяйте че SKIN CHOICE е единственият център във Варна и Североизточна България, който предлага най-модерната и високотехнологична лазерна епилация - Alma Lasers Soprano ICE. Без болка и с изключителна ефективност! Ако имате въпроси, потърсете ни без колебание на телефон 087 708 0177 или на място в бюти център SKIN CHOICE!

Няма коментари:

Публикуване на коментар