сряда, 29 юни 2016 г.

НЕВРОКОЗМЕТИКАТА – КОЗМЕТИКА НА БЪДЕЩЕТО В ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Много възпалителни кожни заболявания имат невро-патична природата като екземата или атопичният дерматит. Също така, в много случаи свръхчувствител-ността на кожата е свързана с недостатъчно силната реакция на нервните окончания в кожата на физическите или химични дразнители от външната среда.
Неврокозметиката предлага оригинално решение на тези проблеми. Използването на козметични съставки, насочени към регулирането и стимулирането на неврологичните процеси в кожата и възстановяването на баланса ѝ, може да бъде началото на една нова ера в естетичната медицина. Неврокозметиката открива възможността за разработване на нови антиейджинг стратегии, които ще са съсредоточени не толкова върху действието на невротрансмитерите, но ще оказват влияние и на хомеостазата на кожата.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕВРОКОЗМЕТИКАТА?
Има една стара поговорка: "Ако се чувствате добре, ще изглеждате добре" – и неврокозметиката помага да се постигне това по един доста необичаен начин. Нейните продукти освобождават медиатори на доброто настроение - невротрансмитери - от кожата, които преминават през нервните окончания към централната нервна система и по „пътя“ пободряват организма .
Впрочем, основната концепция на неврокозметиката не е нова: в продължение на много години, производителите са се опитвали да постигнат подобен ефект чрез методите на ароматерапията и хромотерапията (цветотерапията). Неврокозметиката прави почти същото - но само с помощта на активни съставки, които работят на нивото на нервните окончания на кожата.
По своята същност неврокозметиката е една сравнително нова тенденция в сферата на козметичната и естетична индустрия, въпреки, че развитието в тази посока е започва още от 2000 г. Вече повече от петнадесет години производителите на козметични продукти успяват клинично да потвърдят, че използването на определени невросензорни съставки помага на кожата да се възстановява по-бързо, спомага за детоксикацията и възстановяването на обменния баланс в дермата. А крайният резултат от прилагането на неврокозметиката е трaйно намаляване на чувствителността на кожата, подмладяване и здравословен сияен вид.

КАК РАБОТИ НЕВРОКОЗМЕТИКАТА?
Неврокозметиката главно е представена в кремове за дневна и нощна грижа за кожата, различни серуми и концентрати. Нейните съставки работят на неврологично ниво и действат по такъв начин, че карат кожата „да се чувства добре" – благодарение на биоактивните химически вещества, които оказват въздействие върху нервните окончания на кожата. Те могат също така да удължат живота на клетките и/или да намалят възпалителните реакции. А резултатите от приложението им са с дългосрочен ефект – забавя се процеса на стареене, намалява се чувствителността на кожата и се подобрява нейната еластичност, тонус и текстура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар