сряда, 28 юни 2017 г.

ЗАЩО Soprano Ice е най-добрата технология за лазерна епилация?

AlmaLasers – Soprano Ice е най-съвременната технология за лазерна епилация, която в комбинация с обучен и подготвен медицински персонал, гарантира максимална ефективност и безопасност, както и изумителни дълготрайни резултати. И с обещанието, че можете да очаквате удовлетворение на всяка стъпка - с всяка една процедура се наблюдава трайно намаляване на окосмяването, a обикновено при около 5-6 процедури се постигат оптимални резултати.Как работи?


Науката за лазерна епилация тръгва от изучаването на меланина - пигментът, който определя естествения цвят на кожата, косата и очите. По време на процедура с лазерна епилация, насочените лъчи на лазера третират именно меланина в космените фоликули, за да ги разрушат и да се подтисне по-нататъшния растеж, като при това кожата бъде предпазена от изгаряне.В широмащабната сфера на лазерните системи за епилация, Soprano ICE от Alma Lasers изпъква сред останалите конкуренти, предлагайки иновативна SHR технология, от изцяло ново поколение, за ефективно, бързо и на практика безболезнено справяне с нежеланото окосмяване. 


SHR технологията на Alma Lasers Soprano Ice използва интензивно концентриран лъч светлина и множество къси, нискоенергийни светлинни импулси, чрез които постепенно се повишава температура, но без това да създава дискомфорт при пациента. Патентованият софтуерен метод за управление на импулсите позволява индивидуално оптимизиране според конкретния тип кожа. В допълнение, чрез специалната система за охлаждане на тъканите, Soprano ICE елиминира болката и страничните ефекти, като зачервяване или изгаряне и не случайно се счита за златния стандарт при съвременните технологии за трайно премахване на окосмяването. 

SHR технологията на Alma Lasers (Soprano ICE) е безопасна и високоефективна при всяка част от лицето или тялото. Подкрепена от науката (с редица научни изследвания и клинични проучвания*), тя е спечелила доверието на милиони жени и мъже по света.


По какво се различава Soprano ICE от останалите лазери?


IPL - Интензивна импулсна светлина.

IPL не е точно лазерна процедура, но действието ѝ е близко до това на лазерите. Използват се по-кратки импулси (2-300 милисекунди), като се прилага голямо количество енергия (до 120 Joule) на 1 кв.см. В резултат температурата, която се произвежда и достига до корена на косъма е около 65-72 градуса, което е сериозна предпоставка за изгаряния на кожата. Тази технология няма силата да проникне на по-дълбоко ниво, където се намира коренът на косъма и изисква по-голям брой процедури, за да се постигнат видими резултати, а ефектът е основно при руси и червени косми.

Александритен лазер

Александритният лазер е ефективен при кожа от тип I до тип IV. Сред ограниченията на този лазер е по-късата дължина на вълната, повишената болезненост и възможните изгаряния. Освен всичко друго той не е подходящ за по-тъмни типове кожа. 

Диоден лазер

Ефективен при кожа от тип I до тип VI. Резултатите са ограничени при рус или червен цвят на космите и се забелязва по-малка ефективност при кожа тип VI.

ND YAG лазер

ND YAG лазерите са ефективни при кожа тип V и VI и по-малко ефективни при останалите типове кожа. Те са с по-голяма дължина на вълната и това позволява да се използват и при пациенти с по-тъмни типове кожа. Но когато лазерната енергия трябва да достигне в по-голяма дълбочина и да се постигне по-дълбоко проникване, това може да доведе до разсейване в околната тъкан, с което се намалява ефективността на процедурата.


Различната SHR технология


SHR означава Super Hair Removal 

Уникална комбинация от два вида лазерни технологии (диоден и александритен лазер) и два режима на работа (SHR™ & HR Modes). Всичко това събрано в една платформа. 

SHR работи чрез постепенно загряване на дермата до температура, която ефективно разрушава космените фоликули и предотвратява повторният им растеж, като същевременно не уврежда околната тъкан. Кратките импулси с високата честота на повторение достигат дълбоко в дермата, постигайки оптимална мощност, без това да причинява болезненост.


„IN-Motion” технологията за преместване на апликатора многократно над зоната за третиране и преминаването на енергията няколко пъти през кожата, с много по-ниска концентрация, но с повече повторения, гарантира пълно покритие, докато ICE технология охлажда повърхността на кожата, предотвратявайки повърхностни изгаряния. Това осигурява изключителен комфорт и едновременно с това и ефективна епилация. Освен по-приятна, процедурата осигурява и по-голяма сигурност и защита на кожата.

SPEED™ иновация

Накрайникът на Soprano ICE разполага с голяма площ - 12х10 мм и работи с най-високата скорост на излъчване на импулсите при съвременните лазерни системи - до 20 Hz, което значително увеличава скоростта в третираната зона. SHR технологията е своеобразна революция при трайното обезкосмяване - постоянното намаляване на нежеланото окосмяване за всички видове косми и всички типове кожа (Тип I - VI), включително и кожа със слънчев загар. Възможността да се прилага и при по-тъмна кожа позволява лазерните процедури да се провеждат през цялата година – дори и през летните месеци.

Доказателство за това, че SHR технологията е най-сигурният метод за лазерна епилация на всички типове кожа, включително и на тъмна, са множество клинични проучвания и научни публикации, които сравняват, разглеждат и изследват SHR технологията и останалите технологични решения в света на лазерната епилация. Едно скорошно клинично проучване**, сравняващо диодния лазер Alex 755 nm (Soprano Ice) с конвенционалния александритен лазер 755 nm (Arion), показва, че Soprano Ice е също толкова ефективен, а в режим SHR, дори по-безопасен от традиционния александритен лазер и същевременно много по-безболезнен за пациентите. Това се дължи на иновативната технология, разработена от Alma Lasers, която включва едновременно интегрирано охлаждане при допир и съвместимост с HR, SHR Stuck и SHR режими, което прави Soprano ICE най-предпочитаният метод за отстраняване на нежелано окосмяване.


*Други клинични проучвания /достъпни в оригинал на английски език/ могат да бъдат открити на официалната страница на Alma Lasers: http://www.almalasers.com/clinical-resources/

**Side-by-side comparison study of 755-nm diode laser (Soprano ICE) vs. 755-nm conventional alexandrite laser (Arion) for axillary and breast laser hair removal. Paasch Uwe1, Wagner A. Justinus1, Paasch Hartmut2 University of Leipzig, Department of Dermatology, Venereology and Allergology Leipzig, Germany (1) and Allergology, Lasers and Aesthetics Gotha Saxony, Germany


Няма коментари:

Публикуване на коментар