понеделник, 21 ноември 2016 г.

Навиците, които ни състаряват

Всички искаме да изглеждаме по-красиви, по-привлекателни и по възможност – вечно млади.

Съвремeнната козметика и естетичната медицина наистина правят чудеса, но съществуват вредни навици, които пречат на резултатите и на най-скъпите процедури и терапии.

Няколко са основните причини, поради които една жена изглежда по-стара, отколкото е всъщност.

Едва ли някой би се изненадал, че специалистите нареждат в челото на подобен списък  пушенето и алкохола. До началото на 30-те тези пороци може и да остават по-незабелязани, но идва момент, когато техният отпечатък задължително застава върху вида на кожата и излъчването на лицето.

Истина е, че в последните години все повече хора са повлияни от идеите за здравословен начин на живот, че тютюнопушенето и злоупотребата със спиртни напитки имат отявлени врагове в целия свят. Но цигарите и алкохолът продължават да нанасят огромна вреда на целия оргaнизъм, включително на косата, кожата, зъбите и т.н.

Върху визуалното  остаряване влияе и начинът на хранене. Все още много голяма част от хората, особено по-младите, се обръщат редовно към бързото хранене - хамбургерите, пържените картофи, тестените закуски. А младежкият вид изисква здравословен начин на хранене, богат на плодове и зеленчуци. Азбучна истина за всеки съвременен човек е, че водата също е добър съюзник на здравата кожа и сияйния тен.


Сред  вредните навици, които спомагат да изглеждаме на повече години е също прекаляването с грима. Много дами, особено в по-крехка възраст, не си дават сметка, че прекаленият макиаж и силните цветове по лицето са истински враг на младоликото излъчване. 

Непремереното посещение на солариумите също може да доведе до повяхнала визия. Затова заедно с желанието за съблазнителен бронзов загар, трябва винаги да отчитаме негативите от прекаляването с „изкуственото слънце“.

Истината е, че всеки има своите прегрешения. И всеки за себе си трябва да реши кои са малки и правят живота просто по-интересен и кои са онези, които застрашават  най-важните неща. Веднъж направили подобен избор, ще можем по-лесно да свалим от себе си част от годините и тяхната тежест. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар