сряда, 9 август 2017 г.

НОКТОПЛАСТИКА ИЛИ ГЕЛ ЛАК?


Естественият и дълъг маникюр е съкровена мечта на всяка жена, но малко са дамите, които могат да се похвалят с такива нокти. Днес, обаче, има трайни и лесни решения, които дават възможност на всички да имат перфектни нокти - ноктопластика и гел лак. 

По какво се различават двата метода и какви са основните прилики и разлики между тях:


Ноктопластика

Има няколко начина, по които може да се извърши ноктопластика - с използването на гел, акрил или удължители, като процесът отнема значително повече време в сравнение с гел лака. Основното предимство на ноктопластиката е възможността да се постигне различна дължина и форма на нокътя.

Най-често използван е акрилът. С него се постигат изключително здрави нокти, които могат да се носят дори и без да има нанесен лак върху тях, тъй като изглеждат напълно естествени. Недостатъците на акрила са в острата и силна миризма, която излъчва докато бъде нанасян, а с времето е възможно да пожълтее и да оцвети и самите естествени нокти.


Гел лак

Гел лакът е съставен от гел и лак, с което се постига перфектната комбинация - нанася се по-лесно и бързо и остава траен за седмици наред (обикновено 2-3 седмици). Основната разлика между него и ноктопластиката е във визуалния резултат - гелът е с блестящ ефект, докато акрилът има матов завършек. Ноктите с гел лак изискват поставянето на няколко пласта и изпичането им под специална UV лампа, която втвърдява самия гел. 

На който и вариант да заложите, най-важното е да изберете професионален маникюрист, който работи с утвърдени продукти за нокти, за да си гарантирате не само перфектен резултат, а също сигурност и дълготрайност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар