понеделник, 24 юли 2017 г.

7 ВЪПРОСА ЗА ПЕРФЕКТЕН МАНИКЮР!

Ръцете говорят много за всяка жена. Какво означават поддържаните нокти? Наистина много - себеуважение, умение да организираме времето си, отношение към детайла, естетическа нагласа към света. А и да не забравяме, че мъжете споделят, че ноктите са едно от първите неща, които забелязват в жената. След всичко това, смееете ли да неглижирате отношението към своя маникюр? Ако отговорът е „НЕ“ вижте следващите 7 въпроса. Ако отговорите на всички с „ДА“, значи можете да сте спокойна.


1. Здрави ли са китките и ноктите ви? 

И най-скъпият маникюр не може да прикрие следи от гъбички, обриви и други заболявания. Перфектния маникюр изисква здрава, чиста и възможно най-гладка кожа.

2. Оформени ли са ноктите ви?

Преди да нанасяте лак или каквото и да било, ноктите ви трябва да придобият добра форма.



3. Грижите ли се за кожичките около ноктите?

Мненията за поддръжка на кожичките не са еднозначни, но фактът, че обръщате внимание на този проблем, означава, че мислите по темата - първа предпоставка за добро решение. Браво!

4. Следвате ли трите златни стъпки - база, лак, топ лак?

Тази последователност наистина се отплаща с отлична и трайна визия и никога не е за пренебрегване.

5. Отстранявате ли остатъците от лак по пръстите?

По тази тема не се приемат никакви оправдания. Обратното (тук – там мазки от лак по пръстите) означава пълна инфантилност или отчайваща немърливост.

6. Мислите ли за цялостния си стайлинг, когато избирате цвят за своя маникюр?

Може даден цвят много да ви „грабва“ или да е много актуален, но ще се впише ли той в цялостната ви визия? Червен костюм с тюркоазен лак? Сигурно може, ...ако косата е в цветовете на дъгата. Все пак, помислете, преди да решите. Не е трудно, нали?


7. Посещавате ли (та макар и от време на време) професионален манюкюрист?

Е, със сигурност можете да се подстригвате и боядисвате и вкъщи, но не го правите, нали? Същото е и с ноктите. Разликата обикновено е видима. А дори да се наемате сами да поддържате перфектен манюкюр, регулярни посещения при професионалист ще ви помогнат да се усъвършенствате в занаята и да бъдете в крак с последните тенденции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар