понеделник, 19 декември 2016 г.

Да не забравя през декември…

Декември е един от най-очакваните месеци в годината. Съвсем естествено – заради празничната еуфория, подаръците, приповдигнатото настроение, изобилието от интересни и забавни сюжети.
Хората рядко забравят да направят важните неща, свързани с тържествата. И все пак, в суматохата, случва се да забравим, да пропуснем, да не забележим .... Затова ви предлагаме нашата версия за онова, което е задължително да се случи в последния месец на годината.


Подаръците
Започваме с тях, но не за да кажем за сетен път кои са най-подходящи или да ви съветваме от къде да ги напазарувате. Позволяваме си да ви напомним, че не е достатъчно само да купите по нещо за всеки близък. Също толкова важно е да намерите подходящ начин да ги подарите така, че да развълнувате човека, за когото са предназначени. Заложете на милите думи, на топлата искрена усмивка или пък на изненадата и забавлението. Важна е емоцията, защото тя ще вдъхне различен живот на това, което има под бляскавата опаковка. По този начин винаги ще бъдете сигурни, че подаръкът ви е неповторим!

Здравето
Залисани в обиколки по магазините или в суетене как да изглеждаме, понякога забравяме, че декември е истински зимен месец. Затова, ако усетите, че сте премръзнали по улиците или просто, защото искате да сте в отлична форма за тържествените моменти, погрижете се за здравето си. Коктейл от хладка вода, прясно изцеден лимон и лъжица мед ще ви даде тонус много повече от една енергийна напитка и ще подари на тялото ви букет от витамини. В този дух помислете още за периодични топли ароматни вани (дори и само за крака). Сложете на работното си място чиния с цитруси – те настойчиво ще ви карат да поемате по-голямо количество полезни вещества.

Коледният дух
Не забравяйте какъв е смисълът на коледните празници. Потърсете в себе си и около себе си коледния дух. Добротата, милосърдието, благородството не могат да бъдат купени с пари, нито за да ги проявите са необходими такива. Припомнете си какво символизират разкошните украси – елхата, коледния венец, ангелчетата и звездите. Прочетете отново Андерсеновата приказка за малката кибритопродавачка и не я забравяйте докато подготвяте пищните празнични трапези и бляскавите облекла. Насладете се на неповторимото усещане да дарите на някого нещо добро.


Равносметката
На границата между две години, намерете време, усамотете се за час – два и си направете равносметка. Порадвайте се на онова, което сте постигнали и помислете къде и защо не сте успели. Акцентирайте на нещата, заради които ще изпратите старата година с удовлетворение! Поставете си нови цели. Намерете сили да продължите да вярвате, че мечтите са постижими. Потърсете извора на мотивацията, намерете го, независимо колко дълбоко е заровен и пийте от него до насита, за да започнете ведро и смело новата година.

Малко блясък
През декември трябва да намерите време и желание, за да се посипете с малко блясък. В какво ще се изразява това – специално парти, нова рокля, козметик и прическа, събиране с приятели или просто поводи за звънтящ смях! В никакъв случай не се поддавайте на зимната сивота или рутината на ежедневието. Все пак коледно – новогодишната еуфория е само веднъж в годината, не я пропускайте! Обсипани с малко блясък ще се почувствате окрилени и готови за ново начало.

Много любов
С всичко, изброено дотук, любовта трябва да витае около вас. През декември се обградете с хора, които са готови да ви обичат и които лично вие обичате. Направете го повече от всеки друг момент на годината, защото само така празничните мигове ще бъдат истински весели и щастливи!



Няма коментари:

Публикуване на коментар